Et helle på Helgoland

Et helle på Helgoland

28. - 30. september 2022
Skive og Herning

Prisen inkluderer

 • Buskørsel
 • Dansk erfaren rejseleder
 • Morgenkaffe og rundstykker på udrejsen
 • Udflugtsprogram inkl. naturlige entréer
 • En nat i Husum
 • En nat på Helgoland
 • To gange morgenmad
 • Aftensmad i Husum
 • Sejltur til Helgoland t/r
 • Kaffe og kage på færgen
Praktiske informationer sendes via mail senere.
Velegnet til gangbesværede
Tid på egen hånd

Program

Hollænderbyen Friedrichstadt med sine karakteristiske trappegavlhuse og charmerende små kanaler bliver første stop på denne skønne tur til Tyskland. Næste besøg er i hyggelige Husum, der efter stormfloden i 1362 blev til en havneby. Vi kigger på byen og tager vores første overnatning her. Den følgende morgen sejler vi fra Büsum til Tysklands eneste »rigtige« ø, Helgoland. Fri for told og fri for biler, men til gengæld rig på både natur, historie og dramatik. For at få denne helt specielle ø rigtig ind under huden skal man være her mere end de traditionelle fire timer, så vi skal overnatte, så vi både får den smukke aften og morgen med.

 • Religiøs tolerance

  Rejsebureauet Giba Travel er teknisk arrangør på denne sensommertur, der løber 28.-30. september. Bussen samler deltagere op fra morgenen af i Skive og Herning og kører sydpå mod grænsen og Friedrichstadt. Morgenkaffe og rundstykker undervejs.

  Friedrichstadt blev grundlagt i 1621 af Hertug Friedrichs III af Schleswig-Gottorf. Byen er hovedsagelig bygget i den arkitektoniske stil, som var velkendt for de hollændere, som af religiøse og handelsmæssige årsager var flygtet hertil fra Holland. Hertugen fik den idé, at hollænderne med deres gode handelsevner skulle opbygge en stor koloni, hvor handlen blomstrede og kunne skaffe mange penge i den slunkne statskasse. Til gengæld var han gavmild med hensyn til privilegier og religiøse friheder.

  De store drømme for byen blev dog aldrig helt indfriet, men de besøgende i dag støder på en lille betagende by, som nogle vil mene er hensunket i egne drømme, men som med sit hollandske flair begejstrer de fleste. Den religiøse frihed spiller stadig i dag en betydelig rolle i byen, hvor der findes flere forskellige trossamfund.

 • Sejler på kanalerne

  Måden, som byen er anlagt på, karakteriseres af de helt lige gader, der skærer hinanden i rette vinkler, og af kanalerne, som hollænderne har bygget og som minder om Amsterdam. De høje slanke huse med trappegavle henleder tankerne på hollandsk renæssance og en slentretur gennem byen giver mange historiske referencer. Vi får os indledningsvist en kanalrundfart og bevæger os ind i byens historie.

  Først på eftermiddagen kører vi til den hyggelige havneby Husum med smalle gader, farverige huse og en lille havn midt i det hele. Byen har mange fine gamle gavlhuse med smukke facader og en virkelig charmerende bymidte. Vi kigger på byen og indkvarterer os på hotellet, hvor vi også spiser middag. Tirsdag morgen kører vi tidligt mod Büsum, hvorfra vi skal sejle to og en halv time i den tyske bugt. Det første syn, man møder, når båden nærmer sig Helgoland, er »Lange Anna« - en fritstående , rød og knejsende klippe, der byder velkommen til friserøen Helgoland. Sandstensklippen er cirka 60 meter høj og har en dramatisk pirat- og krigshistorie, som fortælles under turen. Nogle mener sågar, at Helgoland er resterne af det sagnomspundne Atlantis, som er sunket i havet - andre, at det »bare« er en ret så anderledes ø med en mægtig spændende historie.

  Overnatning i Husum og fælles middag.

 • Skabt af bombekratere

  Engang i tidernes morgen var der tale om ét sammenhængende landområde, men siden sank en del i havet, og nu er det et stræde mellem klippeøen Helgoland og sand- og klitøen, der kaldes »Dynen«. Hovedøen består af to dele: »Unterland« og »Oberland«, der er forbundet af både cirka 200 trappetrin og en elevator. Dermed ligger byområdet i to etager.

  Der findes ikke andre biler på Helgoland end en ambulance, en brandbil og en renovationsvogn. Alle gader er beregnet til at gå i, og de er udsmykket med mange blomster og bænke. Øens meget specielle landskab er til dels skabt af bombekratere, der er resultatet af de seriøse prygl, Helgoland fik under Anden Verdenskrig. Husene er for længst genopbygget efter englændernes bombardementer og efterfølgende brug af øen som træningsplads for bombninger, da krigen var slut.

  Ved ankomsten til øen, stiger vi over i små både, og sejler til øen. Efter indkvartering på hotellet, og frokost på egen hånd, bruges dagen på oplevelser på øen. Vi skal bl.a. opleve fuglefjeldet, hvor der næsten altid er mange fugle, som suler og lomvier. Fra landgangen på ’Unterland’ er der 181 trin (elevator mod betaling) til øens flade top og området ’Oberland’. Herfra er der en smuk udsigt over øerne, og her kan vi i nogle perioder se de talrige lomvier, der holder til på fuglefjeldet.

  Middag på egen hånd.

 • Den rene luft

  Øen har cirka 1600 indbyggere. Uden biler er luften ren, frisk og næsten pollenfri. Golfstrømmen har derudover begunstiget øen med et dejligt mildt klima.

  Dagene byder på fantastiske naturoplevelser, og et fint indblik i de omtumlede forhold, øen har oplevet som henholdsvis engelsk, dansk og tysk område. Ved ankomsten går vi langs de farvestrålende hummerskure, der nu rummer små gallerier, butikker og restauranter. Vores bagage bliver hentet af det hotel, vi skal bo på. Indkvarteringen foregår på tre hoteller, for alle øens hoteller er temmelig små og kan ikke klare større grupper.

 • Dynen og den lille flyveplads

  Efter morgenmaden tager vi til naboøen, Düne (Dynen). Den flade og ubeboede ø bliver anvendt som badeø og huser også Helgolands lille flyveplads. På Düne holder områdets mange sæler til, og man kan faktisk komme ret tæt på dem. Vi sejler retur fra Helgoland klokken 15.45, og der serveres kaffe og kage om bord.

  Senere i bussen serveres sandwich og vi ankommer til hjembyerne godt hen på aftenen efter nogle spændende dage i vort naboland mod syd.

 

Bestil her

praktiske informationer 0

Herning
SkiveGiba Travel

Sædereservation kan tilkøbes for 75 kroner per person og bestilles igennem Læserklubben på mail [email protected] eller telefon 9626 3756/57

Giba Travel er medlem af Rejsegarantifonden. Medlemsnummer: 2854

pdf ikonGiba Travels handelsbetingelser

Bestilling
Særpris for abonnenter 3.495 kr.
Pris 3.645 kr.
Antal personer
*Ledige pladser
*Denne oplevelse er kun for abonnenter*
BESTIL GENNEM LÆSERKLUBBEN

Bestil igennem Læserklubben på [email protected]
eller telefon 9626 3756 / 9626 3757

Mandag til torsdag 08.00 - 16.00

Fredag 08.00 - 15:30.