Gotland og Skærgården

Gotland og Skærgården

18. - 22. september 2022
Afgang fra Skive og Herning

Prisen inkluderer

 • Buskørsel
 • Færge Oskarshamn-Visby t/r
 • Erfaren dansk rejseleder på hele turen
 • Sandwich og en øl/vand på udrejsen
 • Morgenkaffe og rundstykke på udrejsen
 • Middag i Kalmar på dag et
 • Tre nætter på Scandic Visby
 • En nat på Scandic Kalmar Väst
 • Fire gange morgenbuffet
 • To gange middag
 • Middag på færge fra Visby til Oskarshamn
 • En frokost på sidste dag
 • Udflugtsprogram inklusive naturlige entréer
 • Bidrag til rejsegarantifonden
Praktiske informationer sendes via mail senere.
Velegnet til gangbesværede
Tid på egen hånd

Program

Måske flere af jer kender Gotland gennem Mari Jungsteds populære krimier om kriminalkommissær Anders Knutas og journalisten Johan Berg? Det er ganske overvældende, hvor mange uhyrligheder, der kan ske på denne idylliske feriedestination - og virkeligheden er da også heldigvis en ganske anden, i hvert fald nu til dags. Den svenske ø emmer af såvel historie som historier - både svensk, nordisk og europæisk, men også af enestående natur, præget af klippefyldte partier og lange sandstrande med vidunderligt klart vand. Omkring 40 procent af Gotland er dækket af skov, og her findes mere end 70 naturreservater.

Hovedbyen Visby, der dufter af charme, hav og roser, er en af Sveriges ældste byer og kan byde på cirka 200 huse fra middelalderen og en placering på Unescos verdensarvliste.
I højsæsonen er denne skønne ø proppet med ferieglade svenskere, der elsker Gotland, men hen i september er de store turiststrømme fortrukket, og vi har mulighed for at nyde sensommeren her i fred og ro.

 • En rig hansestad

  Vi kører med Panter Rejser fra Skive og Herning tidligt om morgenen søndag 18. september og kursen er sat mod Fyn, Sjælland og Skåne. Efter ophold i Kristianstad følger vi kysten videre gennem Småland til Kalmar, hvor vi nyder en god middag. Fra Oskarshamn sejler vi med færgen til Visby og vel ankommet når vi Scandic Hotel Visby, hvor vi indlogerer os.

  Visby var i sin tid en rig hansestad og en vigtig havn for de mange hanseatiske købmænd, som dominerede byen dengang. Byen er beskyttet af sin 11 meter høje og 3 kilometer lange bymur med 30 tårne. Inden for murene finder vi gamle købmandsgårde, smalle og stejle stræder og gyder med roser og
  eksotiske planter samt Sveriges mest usædvanlige botaniske have fra 1855. I selskab med vores rejseleder kigger vi nærmere på byen og de mange skønne naturomgivelser omkring Visby. Dagens oplevelser markeres eftertrykkeligt med et besøg på Högklint, hvorfra der er en vidunderlig udsigt til det smukke Schweizerhus, Fridhem og Visby.

 • Får, kalk og raukere

  Tirsdag tager vi turen til den svenske filminstruktør Ingmar Bergmanns elskede Fårö, hvor også mange af hans film er indspillet. Vi indleder med et ophold ved hans grav ved Fårö Kirke.

  Turen fortsætter gennem den særprægede natur, der er både gold og barsk. Vi ser gamle kalkpatrongårde fra kalkbrændertiden, stengærder og fårehuse. Langs kysten finder vi søjleagtige klipper, kaldet raukere, som med sære faconer hensætter os i en eventyrverden, hvor man klart forstår, hvorfor folk fra tidligere tider tillagde klipperne liv og mening. Tilbage på hovedøen er der mulighed for at se gamle billedsten fra vikingetiden.

 • Oplevelser på Sydøen

  Udflugten denne onsdag går sydpå gennem løvskov og gotlandsk hede med forvredne træer. Vi ser kirken, som kaldes Sudrets Katedral med sandstensfriser, kalkmalerier og Gotlands ældste prædikestol. Her ligger den danske kunstner Asger Jorn begravet. Vi kommer omkring meget i dag. Får en smagsprøve på Gotlands enestående træarbejder,
  når vi besøger Öja kirke på den smalle landtage. Kommer til øens sydspids, hvor vi finder stenmuseet, der var stedet, hvor Christian IV hentede sten til sine slotte. Vi skal besøge hjortefarmen Margus, der også har en lille gårdbutik med lokale specialiteter.

  Turen går nordpå langs vestkysten ad nogle fine kystveje til stedet, hvor Valdemar Atterdag gik i land i 1361 og brandbeskattede Visby. Her har du en flot udsigt til Karlsøerne, hvor hans skib ifølge sagnet sank med alle kostbarhederne.

 • Långe Jan på Öland

  Herfra fortsætter vi til færgen, som skal sejle os til Oskarshamn - aftensmad om bord og direkte til vort overnatningshotel i Kalmar. Torsdagens rute går til smukke Öland. Vi kører over den seks kilometer lange bro, der forbinder øen med fastlandet til den sydligste spids, hvor det 42 meter høje fyr »Långe Jan« står.
  Fyret, der er Sveriges ældste, blev bygget af russiske krigsfanger i 1785 og kan ses 26 sømil væk. Herefter besøger vi byen Borgholm og parken ved den kongelige sommerresidens Solliden samt den berømte Borgholm slotsruin fra 1200-tallet. Bygningsværket har været en overdådig forsvarsborg, som Valdemar Atterdag i sine velmagtsdage overtog som pant i 1361.

  Vi spiser en god frokost i nærheden af Solliden Slot, inden vi begiver os hjemad mod Danmark.

 

Bestil her

praktiske informationer 0

Herning
SkivePanter Rejser

Sædereservation kan tilkøbes for 100 kroner og bestilles igennem Læserklubben på mail [email protected] eller telefon 9626 3756/57

Panter Rejser er medlem af Rejsegarantifonden. Medlems­nummer: 1524

pdf ikonPanter Rejsers handelsbetingelser 

Bestilling
Særpris for abonnenter 6.295 kr.
Pris 6.495 kr.
Antal personer
*Ledige pladser
*Denne oplevelse er kun for abonnenter*
BESTIL GENNEM LÆSERKLUBBEN

Bestil igennem Læserklubben på [email protected]
eller telefon 9626 3756 / 9626 3757

Mandag til torsdag 08.00 - 16.00

Fredag 08.00 - 15:30.