Hyggelige Ærø

Hyggelige Ærø

6. - 8. maj 2023
Afgang fra Herning, Ikast og Silkeborg

Prisen inkluderer

 • Buskørsel i 4 stjernet bus
 • Erfaren rejseleder på hele turen
 • Smurt rundstykke med kaffe
 • Frokost sandwich første dag
 • Overnatning på hyggelige Ærø Hotel
 • 2 x morgenbuffet med mousserende vin
 • 2 x 2-retters aftenmenu på hotellet
 • Aftenkaffe med friskbagte Ærøpandekager
 • Dinnermusik & underholdning
 • Guidet tur på øen med dygtig lokalguide
 • Rundvisning og smagning på Ærø Bryggeri
 • Vægtergang i Ærøskøbing
 • Besøg og introduktion på Marstal Søfartsmuseum
 • Madpakke på tredje dagen
Praktiske informationer sendes via mail senere.
Velegnet til gangbesværede
Tid på egen hånd

Program

»Alt er vand ved siden af Ærø«, lyder øens slogan, så lad os tage af sted og finde ud af, om udsagnet holder. Det er ganske vist, at øen ligger smukt i hjertet af Det Sydfynske Øhav. Kombinationen af blide strandlinjer mod øhavet og mere vilde, forrevne kyststrækninger mod Østersøen, de bølgende bakker, de inddæmmede nor og den imponerende flora er ganske unik. Naturen er utrolig omskiftelig, og Ærø kan oven i hatten byde på et helårsfungerende samfund, hvor man er glad for turister, men også fint kan fungere uden. Her findes mange ildsjæle, der kombineret med såvel naturen som de yndige gamle bindingsværksbyer genererer en helt speciel atmosfære, der næsten ikke er til at stå for.

Med Skave Turistfart som teknisk arrangør kører vi fra Herning, Ikast og Silkeborg søndag 21. august fra morgenen af. Undervejs får vi morgenkaffe og rundstykke og kan forberede os på en anderledes og afslappet livsrytme i et samfund med cirka 6000 fastboende. Vel ankommet mødes vi med lokalguiden, der tager os med på en ørundtur.

 • Det gamle jagtslot

  Vi gør blandt andet stop ved Skjoldnæs fyr, hvor man mod en lille skilling kan gå til tops - men man kan også nyde den gode udsigt fra øens nordligste punkt. Turen går også til Hertug Hans’ gamle jagtslot fra 1580, øens eneste herregård. Her får vi gode historier og anekdoter både om slottet og om hertugens liv. I Bregninge besøger vi en af øens ældste kirker, Bregninge Kirke, som stadig har dekorationer og altertavle fra før reformationen.

  Nu har vi fået en god fornemmelse af øen og kan køre til vores hotel, som ligger blot fem minutters gang fra Marstal centrum. Som gæst på Ærø Hotel føler man sig hurtigt tilpas i de afslappede rammer.

  Til aftensmad venter en to-retters menu i hotellets restaurant og senere aftenkaffe med Ærøpandekager.

 • Fra en svunden tid

  Mandagen indledes med morgenbuffet, hvorefter vi kører til Ærø Bryggeri. Her får vi historien om det lille sted, der har haft succes med at eksportere velsmagende øl til hele landet. Turen går nu til idylliske Ærøskøbing, der især udmærker sig ved at være en af de få byer i Danmark, der planmæssigt stadig ser ud, som den gjorde efter grundlæggelsen i middelalderen.

  Byen blev angiveligt tildelt købstadsprivilegier omkring slutningen af 1400-tallet og fik navnet Kjøbing. Da den var øens eneste købstad, blev den derfor til Ærøskøbing.

 • Med vægter og sang

  Ud over de intakte byrum fra middelalderen står den smukke indre by stort set uændret fra 1800-tallet. Det store antal gamle velbevarede huse samlet på et sted ses ikke mange andre steder i Danmark, og det giver byen en helt særlig charme og stemning. Intet under, at Ærø i ind- og udland ofte går under kælenavnet »Eventyrbyen«.
  Vi skal på en gåtur med en af byens vægtere, der giver os fortællingen om byen og folkene, der gennem tiden har været bosat her. Alt ledsaget af de traditionelle gamle vægteres timesange.

  Efter endnu en god dag vender vi tilbage til hotellet, hvor vi senere skal nyde vores aftensmad, mens vi nyder hyggelig dinnermusik og senere lidt underholdning, som sætter et perfekt punktum for vores dag på Ærø.

 • Havskum og skipperstemning

  Tirsdag skal vi være lidt maritime. Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører til Ærøs maritime kraftcenter, Marstal, der på samme tid også er øens mest aktive by.
  I begyndelsen af 1600-tallet var Marstal »blot« et større fiskeleje, men på ikke helt lovlig vis, voksede byen lidt senere voldsomt. Værfter åbnede på stribe, og grundstenen blev lagt til det maritime blå stempel, der nu er Marstals adelsmærke.

  I byen finder man blandt andet Navigationsskolen, som er en af landets største og har mere end 150 år på bagen, Marstal Værft, en række rederier, søassurancer og andre maritime virksomheder. Man finder også en perle af et museum, nemlig Søfartsmuseet, som vi skal besøge. I denne skatkiste af røverhistorier og sømandsskrøner får vi en fortælling om Marstal som søfartsby og mulighed for at kigge ind i de mange spændende udstillinger med blandt andet modelskibe, marinemalerier og særlige genstande bragt hjem fra den store verden, såsom grusomme skrumpehoveder og kinesisk porcelæn.

  Fra Marstal tager vi afsked med den idylliske ø og vender snuden tilbage mod vores hjembyer. Forventet
  hjemkomst mellem klokken 17.30 og 18.30.

 

Bestil her

praktiske informationer 0

Herning
Silkeborg
IkastSkave Turistfart

Sædereservation kan tilkøbes for 100 kroner og bestilles igennem Læserklubben på mail [email protected] eller telefon 9626 3756/57

Skave Turistfart er medlem af Rejsegarantifonden. Medlems­nummer: 2141

pdf ikonSkave Turistfarts handelsbetingelser

Bestilling
Særpris for abonnenter 2.945 kr.
Pris 3.095 kr.
Antal personer
*Ledige pladser
*Denne oplevelse er kun for abonnenter*
BESTIL GENNEM LÆSERKLUBBEN

Bestil igennem Læserklubben på [email protected]
eller telefon 9626 3756 / 9626 3757

Mandag til torsdag 08.00 - 16.00

Fredag 08.00 - 15:30.