Idylliske Mariager

Idylliske Mariager

14. september 2022
Afgang fra Herning, Ikast og Silkeborg

Prisen inkluderer

 • Kørsel i 4 stjernet bus med erfaren rejseleder
 • Smurt rundstykke og kaffe
 • Sejltur med Svanen, inkl. frokost
 • Rundvisning i Mariager med lokal guide
 • Entré til Saltcenter
 • Eftermiddagskaffe og kage på café Salt

Sædereservation kan tilkøbes for 50 kroner og bestilles igennem Læserklubben på mail [email protected] eller telefon 9626 3756/57

Praktiske informationer sendes via mail senere.
Velegnet til gangbesværede
Tid på egen hånd

Program

På denne tur til Mariager skal vi på en guidet byvandring i den eventyrlige og smukke bymidte. Igennem byen får man en følelse af at komme helt ned i tempo og minderne om en svunden tid pibler op til overfladen. Vi skal sejle med den gamle hjuldamper Svanen på Mariager Fjord hvor vi skal nyde både noget af Danmarks smukkeste natur samt en frokost.

 • Kursen mod Hobro

  Vi kører fra vores hjembyer mod Hobro først på dagen. Undervejs serveres der kaffe og rundstykke ved bussen. Når vi når havnen er der lidt tid til at nyde de smukke omgivelser, inden vi går om bord på den ikoniske hjuldamper.

 • Hjuldamper på Mariager Fjord 

  Om bord på Svanen sejler vi gennem et fantastisk landskab fyldt med natur og kulturhistoriske oplevelser. Ruten går gennem et af de smukkeste områder i Danmark. Det er også her vi skal have frokost bestående af frikadeller og kold kartoffelsalat.

 • Bindingsværkshuse, brosten og smukke roser

  Vel i land ved Mariager mødes vi med bussen og den lokale guide, som den næste halvanden time tager os med rundt i Mariager. Vi kører blandt andet op og besøger Mariager Kirke, som blev indviet i 1446 og er den sidst tilkomne klosterorden i Danmark. Derefter går turen videre til den idylliske bymidte med bindingsværksbygninger, de brostenbelagte gader og et væld af roser. Derudover har Mariager også en lang og interessant historie som Danmarks mindste købstad.

 • En verden af salt

  På Mariager Saltcenter træder vi ind i en verden af salt. Her kan I udforske saltets magi og spændende historie og opleve en verden, som de færreste kender til eller har hørt om. Når I går på opdagelse i denne verden af salt, vil I opleve en attraktion med interessante fakta og sjove aktiviteter. Gå en tur i ”saltminen”, oplev biografen, se udstillingen inden appetitten er vækket til en kop kaffe og kage i café Salt, med skøn udsigt udover fjorden.

  Herefter kører vi hjemad, med forventet hjemkomst imellem kl. 18 og 19, efter en spændende og oplevelsesrig dag.

  Turen er ikke egnet for gangbesværede.

 

Bestil her

praktiske informationer 0

Herning
Silkeborg
IkastSkave Turistfart

Skave Turistfart er medlem af Rejsegarantifonden. Medlemsnummer: 2141

pdf ikonSkave Turistfarts handelsbetingelser.

Bestilling
Særpris for abonnenter 795 kr.
Pris 845 kr.
Antal personer
*Ledige pladser
*Denne oplevelse er kun for abonnenter*
BESTIL GENNEM LÆSERKLUBBEN

Bestil igennem Læserklubben på [email protected]
eller telefon 9626 3756 / 9626 3757

Mandag til torsdag 08.00 - 16.00

Fredag 08.00 - 15:30.