Jenle og Fur Bryghus

Jenle og Fur Bryghus

27. september 2022
Afgang fra Herning, Ikast og Silkeborg

Prisen inkluderer

 • Kørsel i 4- stjernet bus

 • Erfaren rejseleder

 • Smurt rundstykke og kaffe

 • Entré til Jenle samt rundvisning

 • Færgeoverfart til Fur

 • 2-retters frokostmenu på Fur Bryghus

 • Rundvisning på Fur bryghus inkl. 2 små øl

 • Kaffe på hjemturen

Sædereservation kan tilkøbes for 50 kroner og bestilles igennem Læserklubben på mail [email protected] eller telefon 9626 3756/57

Praktiske informationer sendes via mail senere.
Velegnet til gangbesværede
Tid på egen hånd

Program

Den spæde start på efteråret starter nær Roslev – nærmere bestemt Nanna og Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, Jenle. Navnet Jenle opstod, da gården lå meget øde og ordet i sin jyske betydning betyder ’ensom’. Ensom i skoven, men aldrig ensom i hjemmet.

 • Jenle – Et velbevaret kunstnerhjem

  På Jenle blev der holdt fester. Jenlefester. Begivenheder der blev tilløbsstykker. Aakjær selv holdt selv velkomsttalen, mens to indbudte talere holdt henholdsvis en politisk tale og en tale af mere kulturel art. Aakjærs tale blev altid trykt i Politiken, og talerne gav ofte anledning til debat landet over.

  På Jenle skal vi gøre fortællingen om kunstnerægteparret Nanna og Jeppe Aakjær på en guidet rundvisning i mindestuer og Jeppes arbejdsværelse. Stort set alt i hjemmet er originalt og bærer præg af Nanna Aakjær, der med sine originale billedskærerarbejder har sat sit præg på hjemmet.

  Herefter vil der være tid på egen hånd, til at udforske resten museet og området omkring.

 • Fra moler til ølproduktion 

  Herefter går turen mod Fur og deres efterhånden berømte bryghus. Efter en lille times kørsel inklusive en kort færgeoverfart, ankommer vi til den fine limfjordsø.

  På øens nordvestligste spids ligger Fur Bryghus. Bryggeriet er et ægte, lokalt mikrobryggeri, og faktisk et af Danmarks første. Oprindeligt var det røde træhus en molersfabrik. Men med intensiv og nænsom renovering blev det omdannet til det bryggeri, vi kender i dag. Omkranset af uforstyrret natur er der fred og ro til at nyde dagens sene frokost.

  Frokostmenuen består af en klassisk to-retters menu med et lille tvist, bestående af gammeldags grydestegt kylling i Fur hvede øl, hvide kartofter, flødeskysauce samt øl-syltede agurker. Til dessert er der hjemmelavet romfromage med karamelsauce.

 • Rundvisning på Fur Bryghus

  Med fyldte maver bevæger vi os ud på rundvisning på bryggeriet. Hvordan laver man øl og hvordan får man succes som mikrobryggeri, når der efterhånden findes lige så mange mikrobryggerier som der
  findes småbyer?

  Vi kommer rundt i hele bygningen, fra stuen til maltlageret på 2. sal, og selvfølgelig også ned i bryggeriet hvor produktionen af det gode øl foregår. Vi hører både om ølproduktion og husets historie. Rundvisningen inkluderer 2 x 0,2 l øl per person.

  Herefter går turen retur mod hjembyerne, efter en begivenhedsrig dag.

  Hjemkomst mellem klokken 19.00-20.00

  Prisen for abonnenter er 895 kroner. Ikke-abonnenter er velkomne for 945 kroner.

 

Bestil her

praktiske informationer 0

Herning
Silkeborg
IkastSkave Turistfart

Skave Turistfart er medlem af Rejsegarantifonden. Medlemsnummer: 2141

pdf ikonSkave Turistfarts handelsbetingelser.

Bestilling
Særpris for abonnenter 895 kr.
Pris 945 kr.
Antal personer
*Ledige pladser
*Denne oplevelse er kun for abonnenter*
BESTIL GENNEM LÆSERKLUBBEN

Bestil igennem Læserklubben på [email protected]
eller telefon 9626 3756 / 9626 3757

Mandag til torsdag 08.00 - 16.00

Fredag 08.00 - 15:30.