Lækre Læsø

Lækre Læsø

19. august 2022
Afgang fra Skive og Herning

Prisen inkluderer

 • Kørsel i moderne langtursbus
 • Overfart Frederikshavn-Læsø t/r
 • Formiddagskaffe og rundstykke
 • Frokostpakke
 • Ørundtur med lokalguide
 • Eftermiddagskaffe med kage ved bussen
 • Let aftensmad på færgen
Praktiske informationer sendes via mail senere.
Velegnet til gangbesværede
Tid på egen hånd

Program

Velkommen til en oase midt i Kattegat med et rigt kulturliv, mange seværdigheder, en unik, alsidig natur og et levende maritimt miljø. På Læsø er der højt til himlen, langt til storbyen og rigelig plads til alle. Pulsen er en smule lavere her og det skulle efter sigende være sundt.

 • Læsø fortæller

  Med bussen fra Sørens Rejser tager vi fra Herning og Skive mellem kl. 07.30 -08.30 fredag 19. august. Kursen er sat mod Frederikshavn og undervejs holder vi en lille pause, hvor vi får serveret morgenkaffe og smurt rundstykke. Fra Frederikshavn sejler vi cirka halvanden time til Læsø og under sejladsen nyder vi en frokostpakke. Læsø er den største ø i Kattegat og kan berette en historie om skibsforlis, kvinder ved magten, kunst, gastronomi og usædvanlig natur på de 21 gange 12 kilometer, som øen udgør.

 • Det hvide guld 

  Fra gammel tid har Fanø været opdelt i to territorier. Den nordlige del hed Fanø, og den sydlige Sønderho. Der er mange historier om rivaliseringen mellem de to »øer«. En af konsekvenserne harværet, at man ikke rigtigt har en fælles betegnelse for folk, der bor på Fanø. Det er fannikerne, som bor i Nordby, og sønderhoningerne, der bor i Sønderho. En fannik kaldes også en gøjer , mens ensønderhoning kaldes en japper. Og sådan er der jo så meget........ 

 • De unikke tangtage

  Et andet kendt Læsø-fænomen er de forunderlige tangtage med deres kæmpemæssige ophobninger af ålegræs, et helt specielt syn. Det rigtige ålegræs vokser stadig ved Møn, og man henter det til Læsø. Forskellige fonde har hjulpet Læsø med at bevare tangtagene. Først på aftenen sejler vi fra Læsø og under overfarten spiser vi en let aftensmad.

  Hjemkomst sidst på aftenen.

 

Bestil her

praktiske informationer 0

Herning
SkiveSørens Rejser

Sædereservation kan tilkøbes for 50 kroner og bestilles igennem Læserklubben på mail [email protected] eller telefon 9626 3756/57

Sørens Rejser A/S er medlem af Rejsegarantifonden. Medlems­nummer: 1673.

pdf ikonSørens Rejsers handelsbetingelser

Bestilling
Særpris for abonnenter 895 kr.
Pris 945 kr.
Antal personer
*Ledige pladser
*Denne oplevelse er kun for abonnenter*
BESTIL GENNEM LÆSERKLUBBEN

Bestil igennem Læserklubben på [email protected]
eller telefon 9626 3756 / 9626 3757

Mandag til torsdag 08.00 - 16.00

Fredag 08.00 - 15:30.