Smukke Korsika

Smukke Korsika

1. - 8. oktober 2022
Afgang fra Billund

Prisen inkluderer

 • Fly Billund - Bastia t/r Bus til transfer og udflugter
 • 7 x overnatning med morgenmad
 • 5 x middage
 • 1 x frokost
 • 1 x byrundtur Ajaccio
 • 1 x byrundtur Calvi
 • 1 x vinbesøg
 • 1 x tur til Bonifacio og Sarténe
 • 1 x tur til Porto og Sagone
 • Alle udflugter iflg. program
 • Dansk rejseleder
Praktiske informationer sendes via mail senere.
Velegnet til gangbesværede
Tid på egen hånd

Program

Midt i det smukke azurblå Middelhav ligger Korsika. Franskmændene selv, kalder det skønhedens ø – og det er ikke uden grund. Med sin vilde natur, bjerge med evig sne på toppen, maleriske landsbyer, lækre gastronomi og den ældgamle, særprægede kultur, er Korsika en fryd for øjet – og for
smagsløgene. Med en dansk rejseleder skal vi på spændende udflugter rundt på øen, hvor vi skal opleve alt det bedste Korsika, har at byde på.

 • Afrejsedag

  Med afrejse sidst på formiddagen fra Billund og med mellemlanding lander vi i Bastia sidst på eftermiddagen. Ved ankomsten kører vi direkte til Calvi. Her indkvarteres vi på vores hotel og efter lidt afslapning, spiser vi fælles middag.

 • Christopher Columbus, fantastisk udsigt og Citadellet 

  Formiddagens udflugt tilbringer vi i vores værtsby Calvi, hvor vi tager på en rundtur i byen. Vi besøger bl.a. Citadellet, som i krigstider beskyttede byen mod fjenderne og vi ser, hvor Christoffer Columbus blev født.

  Midt på eftermiddagen kører vi ud til bjergene bag Ile Rousse, Vi besøger en af områdets vingården, hvor vi smager på herlighederne inden vi kører til Sant Antonino, der er den ældste landsby på øen, som stadig er beboet. Byen ligger i 900 meters højde og herfra er der en fantastisk udsigt over området. Landsbyen er for tredje år i træk kåret som Frankrigs smukkeste landsby. Retur sidst på dagen til vores hotel – middag på egen hånd.

 • Den Korsikanske Jernbane

  Når vi stiger på Den Korsikanske Jernbane i Calvi, får vi en oplevelse udover det sædvanlige. Det gamle tog tager os igennem skove, dale og storslåede områder med maki og kastanjetræer. Korsika er kendte for deres kastanjer og vi vil anbefale at smage en lokal kastanjepolenta. Via bjergene når vi til Korsikas gamle hovedstad Corté – en af øens få byer som ikke er en havneby. Tilbage i Calvi nyder vi vores aften på denne magiske ø midt i Middelhavet med fælles middag.

 • Et næsten måneagtigt landskab  

  Efter morgenmaden kører vi sydpå ad kystsiden på vestsiden og passerer små, smukke havnebyer, der er præget af turister og lystsejlere. Først passerer vi Cargèse, og Les Calanche, som er vores vejs flotteste stykke med de bemærkelsesværdige rødlige klippeformationer, der udgør et næsten måneagtigt landskab, hvis lige næppe findes andetsteds i Europa.

  Til frokost gør vi stop ved Porto, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel tæt på Korsikas hovedstad, Ajaccio. Efter indkvartering vil der blive tid til at se sig omkring inden fælles middag.

 • Napoleon og blodrøde øer

  I dag skal vi se nærmere på Ajaccio. Byen er præget af sine mange minder om kejser Napoleon og vi skal naturligvis se Bonapartes hus, hvor han siges at være født, men ingen er helt sikre. Der vil blive tid til at se sig omkring - frokost på egen hånd. Først på eftermiddagen mødes vi igen til en rundtur med bus, hvor vi bl.a. ser Napoleon-grotten og kører langs kysten ud til Ponte de la Parata med det flot beliggende tårn bygget i 1608. Herfra er der en panoramisk udsigt bl.a. til de nærliggende “Blodrøde Øer”, som ligger i den nordlige del af Ajacciobugten.

 • Det korsikanske køkken

  Dagens udflugt går ind i landet, hvor vi bl.a. skal se Prunelli-kløften, den kunstige sø Tolla samt Zipitoliskoven. Undervejs skal vi have en typisk korsikansk frokost med nogle af øens mange specialiteter som fx deres berømte skinke og vinen, øens flydende solskin - en del af øens identitet og fra gammel tid dens vigtigste enkeltprodukt.

 • Korsikas smukkeste by

  Dagens udflugt går til den sydlige del af Korsika. Først kører vi til byen Propriano – en naturperle placeret ved en bugt med smukke, vidstrakte strande. Turen fortsætter til byen Bonifacio, som næsten er indbegrebet af Korsika. Den er øens smukkeste by.

  Frokosten spiser vi i en af de små italiensk inspirerede restauranter på havnen. Efter frokost møder vi vores lokalguide for at udforske den gamle bydel. Dette gør vi til fods, da bydelen er bilfri.

 • Hjemrejsedag

  Vi tjekker ud og kører til lufthavnen i Bastia. Vi flyver fra mod Billund sidst på dagen.

 

Bestil her

praktiske informationer 0

BillundGiba Travel

Giba Travel er medlem af rejsegarantifonden. Medlemsnummer: 2854

pdf ikonGiba Travels handelsbetingelser

Bestilling
Særpris for abonnenter 11.795 kr.
Pris 11.995 kr.
Antal personer
*Ledige pladser
*Denne oplevelse er kun for abonnenter*
BESTIL GENNEM LÆSERKLUBBEN

Bestil igennem Læserklubben på [email protected]
eller telefon 9626 3756 / 9626 3757

Mandag til torsdag 08.00 - 16.00

Fredag 08.00 - 15:30.