Vestlige Canada, Seattle og Vancover Island

Vestlige Canada, Seattle og Vancover Island

2. - 14. september 2022
Afgang fra Billund

Prisen inkluderer

 • Afrejsemøde for tilmeldte deltagere
 • Fly: Billund - Amsterdam - Calgary//Seattle - Amsterdam - Billund
 • Dansk Rejseleder/chauffør fra Calgary til Billund
 • Overnatninger på turistklasse hoteller/moteller
 • Morgenmad dagligt
 • Middag begge aftener på Sunwapta Falls
 • Hvalsafari
 • Entré til Nationalparker
 • Køretur på Athabasha gletsjeren
 • Entré til Royal Tyrell museum
 • Lufthavnsskatter, afgifter og brændstoftillæg
 • Informationsmøde før afrejsen
Velegnet til gangbesværede
Tid på egen hånd

Program

Den amerikanske forfatter E.A. Mills skrev i 1924 ”At bestige de Canadiske Rocky Mountains kan udvikle sig til en kærlighed for naturen, styrke påskønnelsen af den smukke udendørs verden, og sætte en i kontakt med det uendelige”.

Det er stadig denne åndeløse oplevelse man opnår, når man skuer ud over de enorme bjergkæder med snedækkede toppe, der står omkranset af dybe skove og gennemskåret af gletsjere, der bliver til mægtige søer og rivende floder gennem polartundraen.

Disse enestående og næsten uberørte naturscenerier er målet for denne rejse.

Læserklubberne og OurWorld A/S har fornøjelsen at præsentere denne rejse til det østlige Canada og Boston i USA En rejse til det østlige Canada og USA er en rejse, der byder på utallige naturoplevelser og et bekendtskab med såvel Canada´s som USA´s møde med europæiske emigranter. Kun godt 40 år efter at Columbus havde fundet vejen til Amerika rejste opdagelsesrejsende over Atlanten og mødte de indfødte. Mod nord var det franskmænd, der anlagde kolonien New France, mens det var englændere, der i USA grundlagde New England. Tag med på en rejse, der starter i Toronto og slutter i Boston. En rejse, hvor vi også besøger Niagara Falls, Ottawa, Montreal og Quebec. I slutningen af september er naturen allerflottest i det østlige Canada.

 • Dag 1- Afrejse

  Vi flyver fra Billund til Seattle i staten Washington i USA med et enkelt flyskifte på rejsen. Efter ankomsten først på eftermiddagen lokal tid henter vi den 12 personers minibus, der bliver vores transportmiddel de kommende dage.

  Herefter kører vi nord på til Mount Vernon, vi gør stop et par gange for at se nærmere på Seattle før vi sidst på eftermiddagen er fremme ved vores hotel.

  Overnatning: Best Western Plus Skagit Valley

 • Dag 2 - Anacortes - Nanaimo

  Vi sejler til Vancouver Island gennem Juan de Fuca strædet, som er en oplevelse i sig selv. Når vi kører af færgen, er vi i Canada. Byen Victoria, der er hovedstad i provinsen British Columbia, kaldes også for ”The Garden City”, og den er med sine fantastiske parker og mange flotte bygninger meget anderledes end andre byer i det vestlige Canada. Efter besøget i Victoria fortsætter vi turen nordpå til Nanaimo, hvor vi bor de næste 2 nætter.

  Overnatning: Quality Inn

 • Dag 3 - Ucluelet

  Vi kører tværs over øen til Ucluelet. Det første stop er ved de gigantiske 800 år gamle træer i Cathedral Grove, hvor vi naturligvis går en tur mellem træerne. Herefter fortsætter vi til Ucluelet. Hvert år passerer et stort antal hvaler forbi Vancouver Island, når de migrerer fra syd mod nord. Et af de bedste steder at se disse hvaler, er på vestkysten af Vancouver Island. Vi skal på en 2,5 - 3 timer lang hvaltur. Spækhuggere, gråhvaler og pukkelhvaler ses på forskellige tidspunkter, og chancerne for at komme på tæt hold af dem er absolut til stede her. Hvis vi er heldige, ser vi måske en sortbjørn på vejen til og fra Ucluelet.

 • Dag 4 - Nanaimo - Kamloops

  Vi forlader Vancouver Island og sejler over Strait of Georgia til fastlandet. Havnen Horseshoe Bay ligger lidt nord for Vancouver, og herfra kører vi til Kamloops. Vejen hedder Sea to Sky Highway og vi kører fra havet op i højderne, hvor bjergene rejser sig majestætisk med snehvide tinder. Vi gør adskillige ophold på dagens køretur så vi kan nyde naturen og vandfaldene bl.a. Brandywine vandfaldet før vi ankommer til Kamloops.

  Overnatning: Super 8 Kamloops

 • Dag 5 - Jasper-området

  Vi har en hel dag til at udforske området omkring Jasper. Vi starter forbi Athabasca Falls inden vi kører via Medicine Lake til Maligne Lake. Undervejs går vi en smuk tur langs Maligne Canyon, som er skabt af årtusinders erosion. Med lidt held kan vi opleve bjørne og elge på turen mod Maligne Lake. Midt på eftermiddagen har I et par timer til at udforske Jasper. Her ligger mange hyggelige små butikker, eller måske det er tid til at smage en lokal øl fra Jasper Brewing Company. Sidst på dagen er vi tilbage på lodgen.

 • Dag 6 - Kamloops - Jasper

  Dagens mål er Jasper, som er hovedbyen i Jasper Nationalpark. Turen går ad Yellowhead Highway, hvor vi bl.a. kommer forbi Mt. Robson, som med sine 3954 meter er det højeste punkt i Rocky Mountains. Pashøjden er 1131 meter, og når vi når den, kører vi ind i provinsen Alberta.
  Jasper National Park er på ¼ af Danmarks størrelse og i 1984 blev den udpeget til verdensarv.
  Bjergtoppene når op i over 3.000 meters højde, og det højeste bjerg er Mount Columbia med en højde på 3.782 meter. Det laveste punkt ligger 985 meter over havet. Parken er hjemsted for et stort og varieret dyreliv med bl.a. tykhornsfår, snegeder, virginiahjorte, hjorte, elge, ulve, pumaer samt ikke mindst sorte og brune bjørne.

  Overnatning: Mount Robson Inn

 • Dag 7 - Jasper

  Vi har en hel dag til at udforske området omkring Jasper. Vi kører via Medicine Lake til Maligne Lake. Undervejs går vi en smuk tur langs Maligne Canyon, som er skabt af årtusinders erosion. Med lidt held kan vi opleve bjørne og elge på turen mod Maligne Lake. Midt på eftermiddagen har I et par timer til at udforske Jasper. Her ligger mange hyggelige små butikker, eller måske det er tid til at smage en lokal øl fra Jasper Brewing Company. Sidst på dagen er vi tilbage på hotellet.

 • Dag 8 - Jasper - Banff

  Endnu en dag fuld af højdepunkter, hvor vi vil opleve smukke bjergsøer, vandfald, evig sne på toppen af bjergene og noget af dyrelivet i Rocky Mountains. Vi kører på en af de smukkeste panoramaveje i verden: Icefields Parkway. Dagens højdepunkt bliver en køretur på Athabasca Glacier i en speciel bygget bus. Vi står af på selve gletsjeren og får den sjældne oplevelse at gå på den. Sidst på eftermiddagen er vi fremme i Banff, hvor vi bor to nætter.

  Overnatning: Douglas Fir Resort and charlets.

 • Dag 9 - Banff

  Vi bruger dagen på at udforske Banff Nationalpark. Først besøger vi Johnston Canyon, hvor vi vandrer en tur i den smukke kløft med flere vandfald. Er vejret flot medbringer vi frokost og spiser i det fri. Herfra ser vi nærmere på Banff, hvor vi bl.a. skal opleve Bow Falls.
  Hvis der er stemning for en tur op med gondolbanen til Sulphur Mountain, så kan vi spise aftensmaden oppe på bjergsiden, inden vi returnerer til hotellet. (Gondolbane/aftensmad er ikke inklusive)

 • Dag 10 - Banff - Lake Louise - Vernon

  Efter morgenmaden kører vi til Lake Louise, der er kendt for sin grønne farve. Søen, der er 2 km lang og 0,5 km bred, ligger smukt indrammet af sneklædte bjerge, som når op i 3500 meters højde. Ved søen ligger det imponerende Fairmont Hotel, som blev bygget af Canadian Pacific Railway som et feriested for togturister for mere end 100 år siden. Hotellet er beliggende i 2135 meters højde. Vi forlader herefter Banff National Park og kører via byerne Golden og Revelstoke til Vernon. Undervejs gør vi naturligvis holdt flere gange så vi kan nyde naturen.

  Overnatning: Prestige Vernon Hotel

 • Dag 11 - Vernon - Vancouver 

  Landskabet skifter hele tiden karakter, når vi i dag kører mod Vancouver. I området ved Okanagan søen dyrker man vin, mens man ved Kelowna har nogle af Canadas bedste skiområder. Ja, kontrasterne er store. Inden vi når frem til Vancouver gør vi holdt ved Coquihalla Canyon og Bridal Veil Falls. Fremme i Vancouver kører vi til hotellet før vi ser nærmere på omgivelserne.

  Overnatning: Econo Lodge Inn & Suites

 • Dag 12 - Vancouver

  Det mest karakteristiske ved Vancouver er de smukke sneklædte bjergtinder, der nærmest omkranser byen – ligegyldigt hvor man befinder sig, er der en helt betagende udsigt. På tur rundt i byen besøger vi bl.a. den gamle bydel Gastown og ikke mindst Stanley Park, som er kendt for sine mange totempæle. Om eftermiddagen er der plads til, at man på egen hånd kan opleve byen eller måske uddybe nogle af formiddagens oplevelser. Hvis du er lidt i tvivl om hvad eftermiddagen skal gå med, så står rejselederen naturligvis til rådighed.

 • Dag 13 - Vancouver - Seattle

  Vi forlader Vancouver og kører tilbage til Seattle, hvorfra vi sidst på eftermiddagen flyver til Danmark.

 • Dag 14 - Billund

  Vi forlader Vancouver og kører tilbage til Seattle, hvorfra vi sidst på eftermiddagen flyver til Danmark.

 

Bestil her

praktiske informationer

BillundOur World

Our World er medlem af Rejsegarantifonden. Medlemsnummer: 1747

Bestilling
Særpris for abonnenter
Pris 24.995 kr.
Antal personer
* Udsolgt
Sorry, This product is out of stock....
*Denne oplevelse er kun for abonnenter*
BESTIL GENNEM LÆSERKLUBBEN

Bestil igennem Læserklubben på [email protected]
eller telefon 9626 3756 / 9626 3757

Mandag til torsdag 08.00 - 16.00

Fredag 08.00 - 15:30.